Focus CAT 2024 lansert

Jan SkarsteinFocus CAT, Oppdatering, ProdukterLeave a Comment

Image

Ny versjon av Focus CAT 2024

Med release av 2024 versjonen av Focus CAT gir vi også ut en ny oppdatering. Som vanlig innholder ny årsversjon noen nye funksjoner, samt en rekke feilrettinger. Noen av de viktigste endringene, fordelt på våre moduler finner du under. En oppdatering med de samme endringene vil komme til 2022 og 2023 versjonene. Full oversikt finner du i endringsloggen her. 

Nytt i Focus CAT Basis

Med denne oppdateringen har vi gjort en omstrukturering av Focus CAT Basis ribbon-menyen. Målet med disse endringene er å effektivisere bruken av plass i menyen samt legge til rette for fremtidige utvidelser. Det betyr at noen knapper og paneler har byttet plassering, men ingenting er fjernet. Om du savner noen funksjoner fra menyen sjekk nedtrekksmenyen i ‘Funksjoner’ panelet.

Vi har også laget et nytt panel som heter ‘Prosjektinnstillinger’ hvor vi skal plassere funksjoner som er rettet mot håndtering prosjektdata. I første omgang har vi flyttet funksjon for valg av koordinatsystem hit, sammen med en ny funksjon som er rettet mot bruk av lokalt nullpunkt.

Den nye funksjonen for bruk av lokalt nullpunkt består av 2 delfunksjoner. Angi lokalt nullpunkt samt eksporter til DWG med lokalt nullpunkt. Eksport til DWG med lokalt nullpunkt vil opprette en ny DWG med alt innhold flyttet til det lokale nullpunktet som er angitt.

Vi har også laget en ny dialog for SOSI-informasjon som erstatter den gamle. Den nye dialogen er kjappere en den gamle og gjør det mulig å markere flere objekter samtidig.

Ellers har vi gjennomført en rekke feilrettinger, blant annet med SOSI-import.

Nytt i Focus CAT Landskap

I Focus CAT Landskap er det nå en ny funksjon «Tegn i Snitt». Denne funksjonen lar deg tegne en Feature line fra en snittlinje i tegningen, hvor så Featurelinja draperes på angitt terrengmodell, og blir projisert på angitt snittvisning (Profile view). Det er mulig å projisere flere slike Featurelinjer i samme snittvisning.

Ny funksjon «Snitt Snapshot». Denne funksjonen lager en snapshot (kopi i form av en Block) av en snittvisning (Profile View). Block'en kan så eksploderes slik at en får en sammenhengende Polyline av hver snittlinje (Profile).

Av mindre nyheter har vi også lagt til import og eksport av analyser til TIN-volume surfaces, og mulighet til å angi suffix på alignmentnavn, alignmentbeskrivelse, og profileview-navn i snittfunksjonen. Samt en rekke feilrettinger.

Nytt i Focus CAT VA

I Focus CAT VA har vi gjort en rekke forbedringer i «overstyr databånd» funksjonen. Blant annet det å holde databåndet ryddig og forbedret hastigheten til funksjonen, spesielt ved store tegninger. Funksjonen for “Uttegning av databånd” har blitt forbedret og er nå kjappere.

Nytt i Focus CAT Veg

I Focus CAT Veg har vi oppdatert kriteriefiler og normalprofiler. Det har vært fokus på feilretting samt supplering av manglende koder. Vi nå også inkludert vårt bibliotek for Vehicle Tracking sammen med installasjonen av Focus CAT, så om man nå åpner biblioteket for kjøretøy i Vehicle Tracking vil man finne en kategori for Focus Software sine kjøretøy.

Vi har lansert en gratis GML viewer

Av interesse til deg som jobber med infrastruktur kan vi også meddele at vi har lansert et helt nytt gratis verktøy for visning av GML filer. Med Focus GML Viewer kan du enkelt laste opp, og se, dine GML filer, rett i nettleseren, helt gratis. Her får du tilgang til Focus GML Viewer.

Er du interessert?

Er du interessert i Focus CAT 2024 og hvordan det kan hjelpe deg med infrastruktur så ta kontakt med oss.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *