Arkitekt

Digitale løsninger med BIM fra tidligfase til ferdig leveranse

For kreative hoder

I nærmere 25 år har Focus Software utviklet løsninger spesielt tilpasset norske arkitekter. Vi elsker å arbeide med kreative mennesker, sikkert fordi vi selv hele tiden er i kreative prosesser når vi utvikler ny programvare og nye arbeidsmetoder til næringen.

I 1997, året etter at Focus Software ble etablert, lanserte vi Windows programmet Focus Anbud for utarbeidelse NS 3420 beskrivelser. Samme år var vi med å etablere IAI, forgjengeren til BuildingSmart, og BIM tankegangen var etablert. I 2002 lanserte vi Autodesk Revit i det norske markedet. Vi så raskt at programmet trengte mer funksjonalitet for å tilfredsstille ønskene til de norske arkitektene og derfor utviklet vi Focus RAT. Like etter lanserte vi også Focus Arealplan for konstruksjon av Areal- og reguleringsplaner.

I 2019 lanserte vi Focus Beskrivelse, neste generasjon programvare for utarbeidelse av anbudsbeskrivelser etter NS 3420 og prosesskodene. Focus Beskrivelse er en ren Skyløsning (SaaS) som muliggjør helt nye samarbeidsmuligheter og fungerer på PC, Mac, nettbrett og mobil (BYOD).

I dag har de fleste arkitektkontor en eller flere løsninger fra Focus Software.

Grunnlaget for suksessen mener vi er leveranse av god programvare og gode arbeidsprosesser som støtter opp om arkitektens hverdag.

I tillegg har vi et proft kurssenter med erfarne kursholdere og en brukerstøtteordning med dyktige produkteksperter.

Digitalisering i arkitektbransjen

Focus Software skal være i front for digitalisering av byggenæringen. Fra design og modell til BIM og digital tvilling.

BIM

BIM (Bygnings Informasjons Modellering) og digitalisering er en viktig del av arkitektens hverdag og et middel og metode for å ta ansvar for helheten i prosjektene.

Bruk av BIM i prosjektene er like mye metode som bruk av riktige verktøy. Focus Software leverer både den riktige programvaren og har dyktige produkteksperter med inngående kunnskap i bruk av BIM i prosjektene. Vi bistår gjerne med opplæring av brukere, BIM ansvarlige og BIM koordinatorer. Eller vi kan delta i prosjektene med kompetanse i metode, tverrfaglig koordinering og bruk av programvare.

BIM og digitalisering åpner også helt nye muligheter når det gjelder samhandling i prosjektene, både mellom de prosjekterende, byggherrer, entreperører og sluttbrukere.

Vi utfordrer dere gjerne i å bli enda bedre på bruk av mulighetene i dagens teknologi.

Arkitekt-verktøyene

Focus Software utvikler spesialiserte applikasjoner og moduler som forenkler og effektiviserer arbeidsflyten til arkitekter, og gjøre samhandling med resten av byggenæringen enklere.

Vi sørger for at programvaren gjør de tids- og arbeidskrevende oppgavene og frigjør mer tid til arkitektens kreative arbeider.

Vårt mål er at dør- og vindusskjemaer, arealoversikter, mengder, lysberegninger, energiberegninger osv. skal medføre minimalt med arbeide. Dette skal bare virke!

Utarbeidelse av reguleringsplaner skal bare være å tegne og ha fokus på godt design og utvikling av områder hvor det er godt å leve. Alle tekniske ting og dataformater skal bare fungere.

Image
Image
Image
Image

Noen av våre referanser

Møt våre konsulenter

Jeg har jobbet med BIM og digitalisering i over 20 år, og har sett overgang fra 2D tegninger til 3D tegninger, og til helhetlig BIM-tankegang. Det er ingen tvil om at digitale løsninger og BIM forenkler arbeids-hverdagen til norske arkitekter i alle faser av et prosjekt.

Fra planlegging, til tegning og samhandling med entreprenører. Uansett hva dine behov er så står jeg klar til å hjelpe deg i gang med BIM.

- Aimo Nilsen, senior Revit konsulent, Focus Software AS

Image

Det er ikke lenger nok å kun levere programvare. Vi i Focus Software ønsker å være en strategisk digitaliseringspartner for våre kunder. Kurs, konsulenttjenester, og brukerstøtte er alle viktige deler som vi kan hjelpe deg med.

- Knut Helle, senior løsningsrådgiver, Focus Software AS

Image

Målet med Focus Arealplan er at du skal kunne fokusere på det faglige, og la programmet ta seg av det tekniske. Derfor jobber vi hele tiden for å utvikle Focus Arealplan til å bli raskere, bedre og mer effektivt.

- Andreas Rønsdal, arealplanlegger og produkteier for Focus Arealplan, Focus Software AS

Image
Image

Focus nyhetsbrev

Vi sender deg en månedlig mail, med oppdaterings-nyheter og fagfelt-artikler.

Meld deg på nå →