Boligprodusenter

BIM løsninger for produksjon og fabrikasjon av bygg

For Boligprodusenter

Elementbygg, precut og fabrikasjon blir stadig mer aktuelt i Byggenæringen og mange Boligprodusentene har en eller annen løsning for dette.

Med Revit, Focus RAT og AGACAD introduserer vi et taktskifte i næringen. Nå kan vi tilby en løsning fra arkitektens tidligfasedesign til detaljering og konstruksjon, og videre til Precut eller Robot for elementproduksjon. Videre kan dette også kobles mot kalkyle og mengder.

Med BIM360 tilbyr vi også løsning for god kommunikasjon med byggherre gjennom hele prosessen.

Vi gir deg kontroll over hele byggeprosessen fra tidlig design til ferdig leveranse!

Digitalisering av boligprodusenter

Focus Software skal være i fornt for digitalisering av byggenæringen. Fra design og modell til BIM og digital tvilling.

 

BIM

BIM (Bygnings Informasjons Modellering) og digitalisering er en viktig del av bransjens hverdag og et middel og metode for å ha kontroll på prosjektene fra design til ferdig leveranse til sluttkunde.

Bruk av BIM i prosjektene er like mye metode som bruk av riktige verktøy. Focus Software leverer både den riktige programvaren og har dyktige produkteksperter med inngående kunnskap i bruk av BIM i prosjektene. Vi bistår gjerne med i opplæring av brukere, BIM ansvarlige og BIM koordinatorer eller deltar i prosjektene med kompetanse i metode, tverrfaglig koordinering og bruk av programvaren.

BIM og digitalisering åpner også helt nye muligheter når det gjelder samhandling i prosjektene, både mellom de prosjekterende, byggherrer, entreperører og sluttkunde.

Vi utfordrer dere gjerne i å bli enda bedre på bruk av mulighetene i dagens teknologi.

Boligprodusent-verktøyene

Focus Software utvikler en rekke spesialiserte applikasjoner og moduler, som spesialiserer seg på å forenkle arbeidsflyten til boligprodusenter og samhandling med resten av byggenæringen.

Vi sørger for at programvaren gjør de kjedelige og arbeidskrevende oppgavene og frigjør mer tid til arkitektens kreative arbeider og boligprodusentens fokus på produksjon og automatisering.

Vårt mål er at dør- og vindusskjemaer, arealoversiktet, mengder, lysberegninger, energiberegninger osv. skal medføre minimalt med arbeide, dette skal bare virke.

Arkitektmodellen skal kunne brukes direkte i arbeidsflyten til konstruksjon for generering av grunnlag for precut og elementproduksjon med minimal arbeidsbelastning.

Utarbeidelse av reguleringsplaner skal bare være å tegne og ha fokus på godt design og utvikling av områder hvor det er godt å leve. Alle tekniske ting og dataformater skal bare fungere.

Vår løsning og metode benytter en gjennomtenkt produktmiks med Revit, Focus RAT, AGACAD Wood Framing Suite samt metodikk for innføring og produksjonssetting av løsningen.

Areal og reguleringsplaner utarbeides med AutoCAD eller Civil 3D og Focus Arealplan. For feltutbygginger anbefaler vi også bruk av Autodesk Infraworks.

For kalyle og prising benytter vi Byggassistenten, hvor du kan ha hele huskatalogen ferdig priset. Nye boliger som avviker fra standard prises hurtig og enkelt med tillegg og fradrag fra standardkatalogen.

 
Image
Image
Image
Image

Noen av våre referanser

Møt våre konsulenter

 

Jeg har jobbet med BIM og digitalisering i over 20 år, og har sett overgang fra 2D tegninger til 3D tegninger, og til helhetlig BIM-tankegang. Det er ingen tvil om at digitale løsninger og BIM forenkler arbeids-hverdagen til norske arkitekter i alle faser av et prosjekt.

Fra planlegging, til tegning og samhandling med entreprenører. Uansett hva dine behov er så står jeg klar til å hjelpe deg i gang med BIM.

- Aimo Nilsen, senior Revit konsulent, Focus Software AS

Image

Det er ikke lenger nok å kun levere programvare. Vi i Focus Software ønsker å være en strategisk digitaliseringspartner for våre kunder. Kurs, konsulenttjenester, og brukerstøtte er alle viktige deler som vi kan hjelpe deg med.

- Knut Helle, senior løsningsrådgiver, Focus Software AS

Image

Målet med Focus Arealplan er at du skal kunne fokusere på det faglige, og la programmet ta seg av det tekniske. Derfor jobber vi hele tiden for å utvikle Focus Arealplan til å bli raskere, bedre og mer effektivt.

- Andreas Rønsdal, arealplanlegger og produkteier for Focus Arealplan, Focus Software AS

Image
Image

Focus nyhetsbrev

Meld deg på for å motta månedlig mail, med Focus oppdateringer og interessante artikler for ditt fagfelt.

Meld deg på