Byggeteknikk

BIM løsninger for design og konstruksjon av bygningskonstruksjoner

For byggeteknikk

I 1996 etablerte vi Focus Software og lanserte vårt førte program, Focus Konstruksjon. Dette var det første Windows baserte Statikkprogrammet i markedet og «alle» måtte ha det.

Gjennom 25 år har Focus Konstruksjon utviklet seg fra et enkelt rammestatikkprogram til et fullblods 3D FEM design verktøy for Stål, Tre og Betong.

Byggeteknikk og beregningsprogrammer ligger i Focus Softwares DNA.

Året etter etableringen av Focus Software lanserte vi Windows programmet Focus Anbud for utarbeidelse NS 3420 beskrivelser og samme år var vi med å etablere IAI, forgjengeren til BuildingSmart og BIM tankegangen var etablert.

I 2002 lanserte vi Autodesk Revit i det norske markedet. Vi så raskt at programmet trengte mer funksjonalitet for å kunne benyttes til byggeteknikk, derfor utviklet vi Focus RAT Bygg.

I 2019 lanserte vi Focus Beskrivelse, neste generasjon programvare for utarbeidelse av anbudsbeskrivelser etter NS 3420 og prosesskodene. Focus Beskrivelse er en ren Skyløsning (SaaS) som muliggjør helt nye samarbeidsmuligheter og fungerer på PC, Mac, nettbrett og mobil (BYOD).

I dag har de fleste RIB firmaer en eller flere løsninger fra Focus Software.

Grunnlaget for denne suksessen mener vi er leveranse av god programvare, gode arbeidsprosesser, opp om bygningskonstruktørens hverdag.

I tillegg har vi et proft kurssenter med erfarne kursholdere og en brukerstøtteordning med dyktige produkteksperter.

Digitalisering av byggeteknikk

Focus Software skal være i fornt for digitalisering av byggenæringen. Fra design og modell til BIM og digital tvilling.

 

BIM

BIM (Bygnings Informasjons Modellering) og digitalisering er en viktig del av bygningsingeniørens hverdag og et middel og metode for gode leveranser.

Bruk av BIM i prosjektene er like mye metode som bruk av riktige verktøy. Focus Software leverer både den riktige programvaren og har dyktige produkteksperter med inngående kunnskap i bruk av BIM i prosjektene. Vi bistår gjerne med opplæring av brukere, BIM ansvarlige og BIM koordinatorer eller deltar i prosjektene med kompetanse i metode, tverrfaglig koordinering og bruk av programvare.

BIM og digitalisering åpner også helt nye muligheter når det gjelder samhandling i prosjektene, både mellom de prosjekterende, byggherrer, entreperører og sluttbrukere.

Vi utfordrer dere gjerne i å bli enda bedre på bruk av mulighetene i dagens teknologi.

Byggeteknikk-verktøyene

Focus Software utvikler Byggeteknisk programvare og Autodeskapplikasjoner som spesialiserer seg på å forenkle arbeidsflyten til bygningsingeniøren og samhandling med resten av byggenæringen.

Vi sørger for at programvaren gjør de tids- og arbeidskrevende oppgavene og frigjør mer tid til å designe gode konstruksjoner.

Focus Konstruksjon finnes i 2D og 3D versjon. Enten du jobber med enkle 2D søyler, bjelker og rammer eller komplette 3D skallkonstruksjoner. Alle relevante standarder for beregninger etter Euronormer med norske tillegg ligger inne for beregning av stål, tre og betong eller kombinasjon av disse. Alt utføres gjennom et elegant og moderne Windows grensesnitt. Utseende og innhold i utskriftene settes opp i en egen rapportgenerator.

Slettenprogrammene for beregning av betongkonstruksjoner er en defacto standard og ligger på de fleste ingeniørers PC.

Med Focus RAT Bygg har du et komplett oppsett av Revit for Byggeteknikk i Norske prosjekter. I tillegg til maler og objektbibliotek inneholder programmet god funksjonalitet for armering og bøyelister samt en rekke andre tidsbesparende funksjoner for bygningsingeniøren.

For de som utarbeider byggebeskrivelser etter NS 3420 og prosesskodene, eller totalentrepriser, har vi lansert en helt ny skybasert plattform for dette. Her kan man utarbeide byggebeskrivelsene på PC, Mac eller nettbrett i samarbeid med flere andre samtidig. Focus Beskrivelse introduserer helt nye og bedre metoder for samhandling og samarbeid i forbindelse med utarbeidelse av byggebeskrivelser. Alle data er i skyen, alle data er tilgjengelige for alle prosjektdeltagere hvor som helst og på mange forskjellige plattformer.

 
Image
Image
Image
Image

Noen av våre referanser

Møt våre konsulenter

 

Jeg har jobbet med BIM og digitalisering i over 20 år, og har sett overgang fra 2D tegninger til 3D tegninger, og til helhetlig BIM-tankegang. Det er ingen tvil om at digitale løsninger og BIM forenkler arbeids-hverdagen til norske arkitekter i alle faser av et prosjekt.

Fra planlegging, til tegning og samhandling med entreprenører. Uansett hva dine behov er så står jeg klar til å hjelpe deg i gang med BIM.

- Aimo Nilsen, senior Revit konsulent, Focus Software AS

Image

Det er ikke lenger nok å kun levere programvare. Vi i Focus Software ønsker å være en strategisk digitaliseringspartner for våre kunder. Kurs, konsulenttjenester, og brukerstøtte er alle viktige deler som vi kan hjelpe deg med.

- Knut Helle, senior løsningsrådgiver, Focus Software AS

Image

Målet med Focus Arealplan er at du skal kunne fokusere på det faglige, og la programmet ta seg av det tekniske. Derfor jobber vi hele tiden for å utvikle Focus Arealplan til å bli raskere, bedre og mer effektivt.

- Andreas Rønsdal, arealplanlegger og produkteier for Focus Arealplan, Focus Software AS

Image
Image

Focus nyhetsbrev

Meld deg på for å motta månedlig mail, med Focus oppdateringer og interessante artikler for ditt fagfelt.

Meld deg på