WEBINARER - Faglig påfyll

Kommende Webinar(er):

Gøy med taballer i Revit

Fredag 23. august 2019
10:00 - 10:30

Modellering av armering i Revit

Fredag 30. august 201910:00 - 10:30

Tabeller er Revits svar på Excel. Det er uante muligheter for å ta ut informasjon om modellen.

Vi vil komme med tips og triks på hvordan lage ulike typer tabeller for å fylle ut informasjon om Revitelementer samt ta ut ulike mengder. Det er mulig å gjøre mengdeuttak på materialer for eksempel mengdeuttak av betong (fundamenter, vegger, dekker, søyler), sortert på ulike egenskaper.

Vi vil vise hvordan finne ut antall paller gips for et prosjekt fordelt per etasje. Vi vil vise hvordan tabeller kan hjelpe til å fylle ut mange Revitegenskaper for rom, vegger, bærekopnstruksjon og annet lettvint og enkelt.

Vi gir et overblikk over hvordan vi kan fullarmere et betongbygg i Revit. Vi viser hvordan sette posisjonsnummer på armeringen samt lage armeringstegninger og bøyelister.

Foredragsholder: Knut Sandvik

Foredragsholder: Jørgen Westerby

Tidligere WebinarerImport og eksport av Excel og IFC i Focus Konstruksjon

FREDAG 7. JUNI KL. 10:00 - 10:30

I dette webinaret vil eksport og importmuligheter gjennom Excel og IFC i Focus Konstruksjon bli nøye forklart. Lær nyttig informasjon og arbeidsprosesser for å få inn en IFC-fil, og hvordan du kan postprosessere modellen etter behov.

Foredragsholder: Cecilie Baglo

 

Koordinater i Revit

FREDAG 14. JUNI KL. 10:00 – 11:00

Vi viser hvordan du håndterer Revit-prosjekter med både UTM- og NTM-koordinater. Vi viser også relevante eksempler for arkitekter, landskapsarkitekter og ingeniører. Til slutt eksporterer vi koordinatriktige DWG-filer og KOF-filer.

Foredragsholder: Alejandro Figueres-Munoz

 

Hvordan detaljere stålmodeller med knutepunkter i Revit

FREDAG 29. MARS KL. 10:00 – 10:45

Webinaret ble holdt av Knut Sandvik som jobber som applikasjonsingeniør hos Focus Software AS innen Revit.

Nyheter og oppdateringer i Focus Konstruksjon 2019 – Del 2

FREDAG 12. APRIL KL. 10:00 – 10:40

I dette webinaret blir noen nyhetene som har kommet det siste året illustrert og forklart (fra versjon 18.3 til 19.4.). Det har skjedd mye det siste året så for å få med alt så er disse nyhetene delt opp i to webinarer hvor dette er del 2 av 2.

I hovedtrekk så blir det snakk om konstruksjonsdeler, materialer, mesh og visning av resultater.

Kobling mellom Revit til Focus Konstruksjon

FREDAG 12. APRIL KL. 10:00 – 10:30

Her får du se en grundigere gjennomgang av hvordan du bruker koblingen fra RAT Byggeteknikk til Konstruksjon. Lær nyttige tips og triks for en mer effektiv hverdag og hvilke valg du burde ta stilling til allerede før du begynner å modellere i Revit.

Webinaret ble holdt av Cecilie Baglo som jobber som applikasjonsingeniør hos Focus Software, primært med Focus Konstruksjon og er produkteier for programmet.

Fra fagmodell for landskap til IFC og NS 3420-beskrivelse

TORSDAG 11. JANUAR KL. 10:00 – 11:00

I dette foredraget skal vi se på hvordan vi kan berike nye og eksisterende 3D fagmodeller i AutoCAD Civil 3D med informasjon. Her skal vi se på nye arbeidsflyter for å berike fagmodeller med objekt informasjon, samt helt ny funksjonalitet for berikelse og eksport av NS 3420-koder.Eksporter mengder direkte fra fagmodell til beskrivelse.

Nyheter og oppdateringer i Focus Konstruksjon 2019 – Del 1

TIRSDAG 26. FEBRUAR KL. 10:00 – 10:30

I dette webinaret blir noen nyhetene som har kommet det siste året illustrert og forklart (fra versjon 18.3 til 19.4.). Det har skjedd mye det siste året så for å få med alt så er disse nyhetene delt opp i to webinarer hvor dette er del 1 av 2.

Introduksjon til Focus Grunnerverv

MANDAG 26. FEBRUAR KL. 13:00 – 13:45

Få en introduksjon i Focus Grunnerverv og utvikling av grunnervervsplaner. Få en innføring i Grunnlagsdata, henting av SOSI filer or reguleringsplaner og mye mer. Foredragsholder er Øystein Wiger

Tegningsproduksjon i Revit på en smart måte

ONSDAG 6. DESEMBER KL. 10:00 – 11:00

Vi viser fremgangsmåten for hvordan du kan produsere tegninger fra Revit-modellen din, og hvordan du gjør det best mulig 

Tematiske datakilder til AutoCAD Civil 3D og InfraWorks

TORSDAG 7. DESEMBER KL. 10:00 – 10:30

Vi viser hvordan man kan benytte bakgrunnskart i form av WMS-tjenester til AutoCAD Civil 3D og InfraWorks

Koordinater og prosjektoppstart i Revit

MANDAG 11. DESEMBER KL. 10:00 – 10:45

Se foredrag fra Oslo BIM Conference som gratis webinar – Få en innføring i bruk av koordinater i Revit. Lær hvordan man starter opp nye prosjekter, enten man har terrengfil eller har mottatt koordinater. Foredraget inneholder også nyttige tips og triks for prosjektoppstart.

Ofte Stilte Spørsmål

Hva er et webinar?

Et webinar er en presentasjon som vises live på din skjerm med bilde og lyd. Du trenger ikke mikrofon eller annet ekstrautstyr for å delta, bare din egen PC. Når du melder deg på får du tilsendt en link på e-post og før webinaret skal starte trykker du på denne linken for å delta. Du får da lyd gjennom høyttalere på din PC (eller hodetelefoner) og ser skjermen til foredragsholder på din egen skjerm.Du kan også stille skriftlige spørsmål underveis hvis det er noe du lurer på.

Blir alle webinarene tatt opp?

De aller fleste av våre webinarer vil etter hvert gjøres tilgjengelig på vår nettside, samt på vår Vimeo-kanal  her: vimeo.com/focussoftware

 

 

Andre spørsmål?

Spør i vei! Send en epost til Jan hos Focus Software på jan@focus.no