Focus Konstruksjon

Program for å gjøre beregninger av både små og store konstruksjoner i ulike materialer.

Focus Konstruksjon Tre

Focus Konstruksjon Tre er en tilleggsmodul til Focus Konstruksjon som utvider programmet med støtte for kapasitetskontroll av tresegmenter.

Med denne modulen kan du lage trekonstruksjoner og utføre kapasitetskontroll i henhold til Eurocode 5. Kontrollen gjøres etter EN 1995 basert på de beregnede statikkresultatene.

Hva er Focus Konstruksjon?

Focus Konstruksjon er et program for å gjøre beregninger av konstruksjoner.

Programmet gjør det enkelt å modellere alt fra små til store eller komplekse konstruksjoner. Det er lett å få et korrekt lastbilde og dermed få riktige resultater. Du kan kjøre et bredt spekter av analysetyper, både statiske og dynamiske. Programmet er alltid oppdatert i henhold til gjeldende standarder og lager nødvendig dokumentasjon.

Statikk

Les mer

Klikk her


Betong

Les mer

Klikk her

Stål

Les mer

Klikk her

Tre

Les mer

Klikk her

Dynamikk

Les mer

Klikk her

Funksjoner i Tre-modulen

Alle typer tremodeller

I Focus Konstruksjon Tre kan du dimensjonere alle typer tremodeller, fra enkle bjelker (både rette og krumme), via takstoler til hele tredimensjonale bygg.

Ønsker du å benytte andre materialer enn tre så er dette også fullt mulig. Tremodulen kontrollerer da de segmentene som er laget av tre. Både heltre, limtre, Kerto- og Ranti-bjelker støttes.

Dersom du vil regne med snølaster eller vindlaster, kan disse settes ut ved hjelp av veivisere som genererer lastene etter henholdsvis EN 1991-1-3 og EN 1991-1-4.

Programmet har også en meget nyttig veiviser for generering av lastkombinasjoner i henhold til EN 1990.


Vipping, utnyttelsesgrad og brann

I Focus Konstruksjon Tre kan du bestemme om det skal tas hensyn til vipping. Du har også muligheten til å sette en knekklengde for knekking ut av planet.

Du får resultater for bøyning/aksialkraft, skjær og tverrstrekk. For hver av disse beregningsmåtene kan du ta frem en grafisk oversikt i farger. Oversikten viser utnyttelsesgraden for hver beregningsmåte. Ønsker du kontrollen «verst av alle», samles de tre beregningene i samme oversikt.

Programmet kontrollerer også for brann ved at du angir en forkullingsdybde. I tillegg støttes også kapasitetskontroll etter tidligere utgitt standard NS 3470.

Operativsystem og systemkrav

Programmet er kompatibelt med Microsoft® Windows®-versjoner 7 og nyere.

Programmet er basert på Microsoft .NET Framework 4.5 og DirectX.
Grafikkort må ha full 3D-støtte og være DirectX 11-kompatibelt.
Anbefalt minimumskonfigurasjon er Intel Core i3 prosessor eller tilsvarende, med 2 GB RAM og 500 MB ledig diskplass.

Kjøp Focus Konstruksjon

 
 

Alle priser er oppgitt eks. mva.
For spørsmål angående våre priser eller produkter, ikke nøl med å kontakte oss!