Focus Konstruksjon Tre

Focus Konstruksjon Tre er en tilleggsmodul til Focus Konstruksjon som utvider programmet med støtte for kapasitetskontroll av tresegmenter.

I tremodulen kan du lage trekonstruksjoner og utføre kapasitetskontroll i henhold til Eurocode 5. Kontrollen gjøres etter EN 1995 basert på de beregnede statikkresultatene.

Image

Funksjoner i Tre-modulen

Alle typer tremodeller

I Focus Konstruksjon Tre kan du dimensjonere alle typer tremodeller, fra enkle bjelker (både rette og krumme), via takstoler til hele tredimensjonale bygg.

Ønsker du å benytte andre materialer enn tre så er dette også fullt mulig. Tremodulen kontrollerer da de segmentene som er laget av tre. Både heltre, limtre, Kerto- og Ranti-bjelker støttes.

Dersom du vil regne med snølaster eller vindlaster, kan disse settes ut ved hjelp av veivisere som genererer lastene etter henholdsvis EN 1991-1-3 og EN 1991-1-4.

Programmet har også en meget nyttig veiviser for generering av lastkombinasjoner i henhold til EN 1990.

Focus Konstruksjon Tre:
Fast lisens kr 7 150 per år
Flytende lisens kr 8 760 per år

NB! Du må allerede ha Focus Konstruksjon for å kunne bruke Tremodulen

Vipping, utnyttelsesgrad og brann

I Focus Konstruksjon Tre kan du bestemme om det skal tas hensyn til vipping. Du har også muligheten til å sette en knekklengde for knekking ut av planet.

Du får resultater for bøyning/aksialkraft, skjær og tverrstrekk. For hver av disse beregningsmåtene kan du ta frem en grafisk oversikt i farger. Oversikten viser utnyttelsesgraden for hver beregningsmåte. Ønsker du kontrollen «verst av alle», samles de tre beregningene i samme oversikt.

Programmet kontrollerer også for brann ved at du angir en forkullingsdybde. I tillegg støttes også kapasitetskontroll etter tidligere utgitt standard NS 3470.

Image

Kjøp Focus Konstruksjon Tre


Fast lisens

7 150,-

årlig abonnement
  • Låst til én maskin
  • Best egnet når programmet kun skal benyttes på en maskin.
Kontakt oss

Alle priser er oppgitt eks. mva.
For spørsmål angående våre priser eller produkter, ikke nøl med å kontakte oss!