Focus Konstruksjon Stål

Focus Konstruksjon Stål er en tilleggsmodul til Focus Konstruksjon som utvider programmet med støtte for kapasitetskontroll av stålsegmenter..

I stålmodulen får du tilgang til kapasitetskontroll for stål i henhold til Eurokode 3. Programmet støtter også kapasitetskontroll etter tidligere utgitte standard NS 3472.

Image

Funksjoner i Stål-modulen

Enkel dimensjonering av stålkonstruksjoner

Focus Stål er utviklet for å dimensjonere alt fra en enkelt stav til store tredimensjonale modeller. Tverrsnittene henter du raskt fra en profiltabell som følger med programmet. Det er fullt mulig å kombinere ulike materialer i samme modell. Focus Stål vil da kontrollere stålsegmentene.

Dersom du vil regne med snølaster eller vindlaster, kan disse settes ut på segmenter ved hjelp av veivisere som genererer lastene etter henholdsvis EN 1991-1-3 og EN 1991-1-4.

Programmet har også en meget nyttig veiviser for generering av lastkombinasjoner i henhold til EN 1990. Focus Stål utfører kapasitetskontroll i samme operasjon som du beregner statikkresultatene. På denne måten får du raskt og effektivt utført kontrollen etter Eurocode 3.

Resultater grafisk fremstilt direkte på modellen

Alle krefter som er relevante for skall og segmenter har egne diagram og kart som blir vist direkte på modellen.

Avansert utregning gir korrekte resultater

Du bestemmer om programmet skal ta hensyn til vipping og det er også mulig å sette en knekklengde for knekking ut av planet. Focus Stål gir resultater etter elastisk tverrsnittskontroll og stabilitet samt tilsvarende for plastisk teori. For hver av disse fire kan du ta fram en grafisk oversikt i farger som viser utnyttelsen.

Det er også mulig å samle alle fire kontrollene slik at du får en oversikt som viser verst av alle. På den grafiske oversikten kan du peke hvor som helst og få fram et vindu som viser eksakte verdier for moment, skjærkraft, aksialkraft, forskyvning, elastisk tverrsnittskontroll og stabilitet samt tilsvarende for plastisk teori.

Focus Konstruksjon Stål:
Fast lisens kr 7 150 per år
Flytende lisens kr 8 760 per år

NB! Du må allerede ha Focus Konstruksjon for å kunne bruke Stålmodulen

Image

Beregn og dimensjoner enkle eller komplekse stålmodeller.

Kjøp Focus Konstruksjon Stål

Fast lisens

7 150,-

årlig abonnement
  • Låst til én maskin
  • Best egnet når programmet kun skal benyttes på en maskin.
Kontakt oss

Alle priser er oppgitt eks. mva.
For spørsmål angående våre priser eller produkter, ikke nøl med å kontakte oss!