Focus Konstruksjon

Program for å gjøre beregninger av både små og store konstruksjoner i ulike materialer.

Focus Konstruksjon Stål

Focus Konstruksjon Stål er en tilleggsmodul til Focus Konstruksjon som utvider programmet med støtte for kapasitetskontroll av stålsegmenter..

Med denne modulen kan du lage stålkonstruksjoner og utføre kapasitetskontroll etter gjeldende prosjekteringsstandard for stål, nemlig Eurocode 3. Programmet støtter også kapasitetskontroll etter tidligere utgitte standard NS 3472.

Hva er Focus Konstruksjon?

Focus Konstruksjon er et program for å gjøre beregninger av konstruksjoner.

Programmet gjør det enkelt å modellere alt fra små til store eller komplekse konstruksjoner. Det er lett å få et korrekt lastbilde og dermed få riktige resultater. Du kan kjøre et bredt spekter av analysetyper, både statiske og dynamiske. Programmet er alltid oppdatert i henhold til gjeldende standarder og lager nødvendig dokumentasjon.

Statikk

Les mer

Klikk her


Betong

Les mer

Klikk her

Stål

Les mer

Klikk her

Tre

Les mer

Klikk her

Dynamikk

Les mer

Klikk her

Funksjoner i Stål-modulen

Enkel dimensjonering av stålkonstruksjoner

Focus Stål er utviklet for å dimensjonere alt fra en enkelt stav til store tredimensjonale modeller. Tverrsnittene henter du raskt fra en profiltabell som følger med programmet. Det er fullt mulig å kombinere ulike materialer i samme modell. Focus Stål vil da kontrollere stålsegmentene.

Dersom du vil regne med snølaster eller vindlaster, kan disse settes ut på segmenter ved hjelp av veivisere som genererer lastene etter henholdsvis EN 1991-1-3 og EN 1991-1-4.

Programmet har også en meget nyttig veiviser for generering av lastkombinasjoner i henhold til EN 1990. Focus Stål utfører kapasitetskontroll i samme operasjon som du beregner statikkresultatene. På denne måten får du raskt og effektivt utført kontrollen etter Eurocode 3.

Resultater grafisk fremstilt direkte på modellen

Alle krefter som er relevante for skall og segmenter har egne diagram og kart som blir vist direkte på modellen.

Avansert utregning gir korrekte resultater

Du bestemmer om programmet skal ta hensyn til vipping og det er også mulig å sette en knekklengde for knekking ut av planet. Focus Stål gir resultater etter elastisk tverrsnittskontroll og stabilitet samt tilsvarende for plastisk teori. For hver av disse fire kan du ta fram en grafisk oversikt i farger som viser utnyttelsen.

Det er også mulig å samle alle fire kontrollene slik at du får en oversikt som viser verst av alle. På den grafiske oversikten kan du peke hvor som helst og få fram et vindu som viser eksakte verdier for moment, skjærkraft, aksialkraft, forskyvning, elastisk tverrsnittskontroll og stabilitet samt tilsvarende for plastisk teori.

Operativsystem og systemkrav

Programmet er kompatibelt med Microsoft® Windows®-versjoner 7 og nyere.

Programmet er basert på Microsoft .NET Framework 4.5 og DirectX.
Grafikkort må ha full 3D-støtte og være DirectX 11-kompatibelt.
Anbefalt minimumskonfigurasjon er Intel Core i3 prosessor eller tilsvarende, med 2 GB RAM og 500 MB ledig diskplass.

Kjøp Focus Konstruksjon

 
 

Alle priser er oppgitt eks. mva.
For spørsmål angående våre priser eller produkter, ikke nøl med å kontakte oss!