Focus Konstruksjon

Program for å gjøre beregninger av både små og store konstruksjoner i ulike materialer.

Focus Konstruksjon Dynamikk

Focus Konstruksjon Dynamikk er en tilleggsmodul til Focus Konstruksjon som gjør at du kan utføre dynamiske analyser av dine konstruksjoner.

Du kan nå utføre tilfredsstillende jordskjelvanalyser i henhold til Eurokode 8, og i tillegg kan du finne vibrasjonsformene til konstruksjonen og ved hvilke frekvenser disse oppstår. Dynamikkmodulen inneholder to ulike analyser; en vibrasjonsanalyse og en responsspektrumanalyse.

Hva er Focus Konstruksjon?

Focus Konstruksjon er et program for å gjøre beregninger av konstruksjoner.

Programmet gjør det enkelt å modellere alt fra små til store eller komplekse konstruksjoner. Det er lett å få et korrekt lastbilde og dermed få riktige resultater. Du kan kjøre et bredt spekter av analysetyper, både statiske og dynamiske. Programmet er alltid oppdatert i henhold til gjeldende standarder og lager nødvendig dokumentasjon.

Statikk

Les mer

Klikk her


Betong

Les mer

Klikk her

Stål

Les mer

Klikk her

Tre

Les mer

Klikk her

Dynamikk

Les mer

Klikk her

Funksjoner i Dynamikk-modulen

Vibrasjonsanalyse

I vibrasjonsanalysen får du se vibrasjonsformene til konstruksjonen og ved hvilke frekvenser disse opptrer. I 3D gjelder dette både inn og ut av planet. I analysen kan man ta med materialstivhet og det er også mulig å inkludere geometrisk stivhet.

Jordskjelv

Mange konstruksjoner i dag har et krav om å bli kapasitetssjekket i henhold til gjeldende jordskjelvstandard, Eurokode 8, dette kan nå gjøres i Focus Konstruksjon ved å kjøre en responsspektrumanalyse. Denne analysen er en kjapp og enkel måte å finne hvor mange prosent kapasitet konstruksjonen mister grunnet jordskjelv. Dette er en lineær-elastisk analyse som er begrenset til konstruksjoner med lav duktilitetsklasse. Analysen er med andre ord tilpasset norske forhold. I analysen kan du enten benytte designspektrum eller elastiske spektrum. Analysen er en modal analyse som sørger for hurtig beregningstid. Det er mulig å spesifisere hvor mange moder som skal tas med i analysen, samt materialstivhet og hvis det er ønskelig geometrisk stivhet. Analysen fungerer i både 2D og 3D.

Operativsystem og systemkrav

Programmet er kompatibelt med Microsoft® Windows®-versjoner 7 og nyere.

Programmet er basert på Microsoft .NET Framework 4.5 og DirectX.
Grafikkort må ha full 3D-støtte og være DirectX 11-kompatibelt.
Anbefalt minimumskonfigurasjon er Intel Core i3 prosessor eller tilsvarende, med 2 GB RAM og 500 MB ledig diskplass.

Kjøp Focus Konstruksjon

 
 

Alle priser er oppgitt eks. mva.
For spørsmål angående våre priser eller produkter, ikke nøl med å kontakte oss!