Focus Konstruksjon


Program for å gjøre beregninger av både små og store konstruksjoner i ulike materialer.


Om Focus Konstruksjon

Focus Konstruksjon er et program for å gjøre beregninger av konstruksjoner.

Programmet gjør det enkelt å modellere alt fra små til store eller komplekse konstruksjoner. Det er lett å få et korrekt lastbilde og dermed få riktige resultater. Du kan kjøre et bredt spekter av analysetyper, både statiske og dynamiske. Programmet er alltid oppdatert i henhold til gjeldende standarder og lager nødvendig dokumentasjon.

Du kan utvide Focus Konstruksjon med fire ulike moduler; Betong, Dynamikk, Stål og Tre:

Statikk

Les mer

Klikk her


Betong

Les mer

Klikk her

Stål

Les mer

Klikk her

Tre

Les mer

Klikk her

Dynamikk

Les mer

Klikk her

Focus Konstruksjon Statikk

Modeller en konstruksjon

Modellering av skall

Sett ut laster

Bibliotek

Modell

En konstruksjon kan modelleres med rette bjelke- eller stavsegmenter, krumme bjelkesemgenter og skall. Stavsegmentene kan ta enten strekk, trykk eller begge. Alle segmentene kan ha lineært varierende tverrsnitt og kan hentes fra den omfattende profildatabasen i programmet. I tillegg kan du definere egne tverrsnittsvarianter ved behov. Skall, som skiver og plater, er tilgjengelig i 3D-versjonen av Focus Konstruksjon og kan modelleres med betong og stål som materiale.

Focus Konstruksjon håndterer de aller fleste opplegg, selv om disse er rotert, og forskjellige typer ledd og fjærer. Linjerandbetingelser og flaterandbetingelser finnes i 3D-versjonen og kan også inneholde fjærer. Dette gjør det lett å kunne modellere stivhet mot grunn og lignende. Programmet tar også høyde for eksentrisiteter.

Focus Konstruksjon har et bibliotek med veivisere for å sette ut bl.a. vegger, søyler, bjelkesystem, takstoler, fagverk, rammer og etasjerammer.

Lastbilde

Lastbildet i modellen blir riktig representert og lastkombinasjonene bygges raskt og enkelt opp av lasttilfeller. Disse kan inneholde fordelte laster som linjelast og flatelast, konsentrerte laster, foreskrevne forskyvninger, momenter, temperaturlaster og initialtøyninger.

Dersom du vil regne med snølaster eller vindlaster, kan disse settes ut ved hjelp av veivisere som genererer lastene etter henholdsvis EN 1991-1-3 og EN 1991-1-4. Programmet har også en meget nyttig veiviser for generering av lastkombinasjoner i henhold til EN 1990.

Analysetyper

Det er en rekke analysetyper tilgjengelig i Focus Konstruksjon. Utfør statiske analyser etter både lineær- og ikkelineærteori, knekningsanalyse, influenslinjeanalyse og lasttoganalyse. Resultatene vises grafisk for momenter, skjærkrefter, aksialkrefter, forskyvninger og knekkformer. Du kan enkelt få frem eksakte verdier for moment, skjærkraft, normalkraft og forskyvning.

Dokumentasjon

Programmet gjør det enkelt å dokumentere dine beregninger og du kan lage tilpassede utskrifter ved hjelp av utskriftsmaler. Det følger også med ferdige maler som gjør det enkelt å ta de utskriftene du måtte ha behov for. Du kan både definere dine egne eller ta utgangspunkt i en av de tilhørende malene. På denne måten er du garantert å få dokumentasjon på akkurat det du måtte ønske.

Abonnement på Focus Konstruksjon

Fast lisens

kr 16 000,-

+ 4 800,- i årlig abonnement
  • Låst til en maskin
  • Best egnet når programmet kun skal benyttes på en maskin.
Kontakt oss
 

Alle priser er oppgitt eks. mva.
For spørsmål angående våre priser eller produkter, ikke nøl med å kontakte oss!

Operativsystem og systemkrav

Programmet er kompatibelt med Microsoft® Windows®-versjoner 7 og nyere.

Programmet er basert på Microsoft .NET Framework 4.5 og DirectX. Grafikkort må ha full 3D-støtte og være DirectX 11-kompatibelt. Anbefalt minimumskonfigurasjon er Intel Core i3 prosessor eller tilsvarende, med 2 GB RAM og 500 MB ledig diskplass.