Digital Tvilling for eiendomsforvaltning: hvordan bruke Digital Tvilling for broer

Bas DonkerDigitale Tvillinger, Nyttig infoLeave a Comment

Digital Tvilling for broer

Digital Tvilling for eiendomsforvaltning: hvordan bruke Digital Tvilling for broer

I denne artikkelen vil vi utforske en Digital Tvilling for eiendomsforvaltning. Her vil vi forklare hvordan man bruker en Digital Tvilling for broer og deres omgivelser, med et nederlandsk eksempel, nemlig Moerdijk-broen. Moerdijk-broen, en viktig bro og infrastruktur i Nederland, spenner over Hollandsch Diep. Denne broen møter utfordringer på grunn av sin alder og de stadig skiftende kravene til eiendomsforvaltning i en stadig mer digitalisert verden. Sogelink ligger i forkant av å utnytte Digital Tvilling-teknologi for å forbedre overvåkningen og vedlikeholdet av Moerdijk-broen, og samtidig samkjøre innsatsene for effektivitet, vedlikehold og optimalisering. 

Nåværende utfordringer

Etter å ha blitt konstruert for over et århundre siden, har Moerdijk-broen gjennomgått flere oppgraderinger og utvidelser for å sikre at den fortsatt kan brukes. Dette inkluderer tiltak som å legge til nye broer og gjøre de eldre broene bredere. Likevel krever den aldrende infrastrukturen ekstra overvåkning og proaktivt vedlikehold for å sikre sikkerhet og funksjonalitet. The Ministry of Infrastructure and Water Management erkjenner viktigheten av datastyrt eiendomsforvaltning for å håndtere disse utfordringene.

Implementering av Digital Tvilling for Moerdijk-broen

Moerdijk-broene, som er plassert over Hollandsch Diep i Sør-Holland, er under nøye overvåkning av Rijkswaterstaat (RWS), med økende fokus på datastyrt eiendomsforvaltning. Sensor-teknologi overvåker kontinuerlig broens strukturelle integritet og sender sanntidsdata til en Digital Tvilling-modell. Denne Digitale Tvilling-modellen predikerer nøyaktig når og hvor skader kan oppstå i broen, slik at administratorer kan ta forebyggende tiltak. I dette tilfellet er vedlikeholdet av broen mer effektivt og optimalt enn uten bruk av en Digital Tvilling. I tillegg hjelper en Digital Tvilling interessenter med å forstå hvordan ulike komponenter av broen og dens omgivelser samhandler og påvirker hverandre.

Fordeler med datastyrt eiendomsforvaltning

En datastyrt tilnærming til eiendomsforvaltning byr på mange fordeler. Tenk for eksempel på optimaliserte vedlikeholdsskjemaer, forbedrede sikkerhetsprotokoller og kostnadsbesparelser for vedlikehold av eiendelene. I tillegg muliggjør datastyrte eiendomsforvaltningssystemer at administratorer kan forutse feil eller defekter før de oppstår, noe som tillater forebyggende tiltak. For å kartlegge disse mulighetene kreves en Digital Tvilling for eiendelene og deres omgivelser.

Oppsummert er integrasjonen av Digital Tvilling-teknologi viktig for eiendomsforvaltning. Ved å bruke denne teknologien kan administratorer, for eksempel av en bro, ta proaktive tiltak. I tillegg, ved å bruke prediktiv analyse, øker en Digital Tvilling levetiden og påliteligheten til infrastruktur som Moerdijk-broen.  

 Har du flere spørsmål om Digitale Tvillinger? Besøk gjerne vår FAQ-side om Digitale Tvillinger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *