Focus Arealplan, Focus Grunnerverv – Hva er nytt i 2021

Jan SkarsteinFocus Arealplan, Oppdatering, ProdukterLeave a Comment

Image

Focus Arealplan har alltid vært den raskeste veien til planer på SOSI-format, og vi er stolte over å ha gjort siste versjon enda bedre over de siste 12 månedene.

For komplett endringslogg se her.

 

Foucs Arealplan – raskeste veien til planer på SOSI-format, også for store planer

Den største endringen og forbedringen i Focus Arealplan var bedre ytelser for store planer i versjon 20.8. Dette ble gjort ved hjelp av en helt ny flategenerator. I noen ekstreme tilfeller med veldig store planer kunne det ta flere dager på å beregne alle flatene. Med den nye generatoren tok det under to minutter.

Vi kjørte et webinar tidligere i vår hvor vi gikk gjennom denne store nyheten, du kan se webinaret under:

Focus Arealplan 2021 – forbedringer med brukeren i fokus.

I selve 2021 versjonene, 21.1 og 21.2 har fokuset vært på feilretting og forbedringer av eksisterende funksjoner. Det er ikke alltid at de største nyhetene som er de viktigste for det daglige arbeidet med planer. Derfor har vi valgt å gjøre mange små og mellomstore forbedringer som totalt sett gjør at Focus Arealplan er enda raskere, og enda mer brukervennlig. Alt for å sørge for at det Focus Arealplan forblir den beste og raskeste veien til planer på SOSI-format

 

Nyheter i Focus Grunnerverv 2021

Focus Grunnerverv har lenge vært den beste og enkleste måten å lage grunnervervstegninger på. I 2021 har den fått en rekke nye forbedringer og funksjoner.

  • Blant annet presentasjonslinjer for å unngå at det blir dobbelt opp med grenselinjer der to ervervområder møtes. De doble linjene skapte også problemer når man ville tegne ervervområder manuelt.

  • En annen ny funksjon er «Oppdater lag». Det er en funksjon som beregner presentasjonslinjer for valgt takst (eller for oversiktslayout der alle takster er inkludert), og setter lag-innstillingene i henhold til valgt takst. Man slipper derfor å generere layout på nytt når man har gjort endringer.

  • En rekke andre funksjoner og feilrettinger, for å se hele listen kan du klikke her.

 

Er du interessert?

Hvis du ønsker å vite mer om hvordan Focus Arealplan og Focus Grunnerverv kan hjelpe deg å lage bedre planer og grunnervervstegninger så ta kontakt med oss.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *