Teknologisatsing i TAG gir innsikt og effektivitet

Jan SkarsteinKundehistorier, PressemeldingLeave a Comment

TAG Arkitekter stiller strenge krav til sine rådgivere og leverandører innen IT og BIM for å være i forkant teknologisk. Det har gitt fantastiske resultater. Arkitektkontoret har hatt en stor vekst siden de startet opp for 10 år siden.

– Vi er opptatt av å forstå markedet og boligkjøpernes behov. Når et ungt par har 2,5 millioner til å kjøpe en leilighet, så vil vi gjøre vårt beste for å fylle deres behov til den prisen ved å lage funksjoner på et lite areal. Vi bruker teknologi for å forstå kunden bedre, sier partner i TAG Arkitekter Lars Eirik Ulseth. Conjoint markedsanalyser og bruk av webpanel er nye leveranser fra TAG, alt for å få bedre innsikt i folks preferanser ved boligkjøp.

Bygger gode system med Focus Software
TAG Arkitekter er opptatt av å kontinuerlig utvikle sine teknologiske løsninger for å være i forkant. De siste årene har arkitektkontoret med avdelinger i Oslo, Trondheim og Bergen samarbeidet tett med sine systemleverandører om program og tjenester.

TAG ønsker å utvikle egne smarte legoklosser og bli de flinkeste i bransjen til å sette de sammen. Arkitektur handler om å forstå helheten, mens matematikk og teknologi handler om å kontrollere legoklossene.

Vil du lese mer om våre produkter? Se her

– Vi jobber med mange store boligprosjekt, og da er det mye å tjene på effektive prosjekteringsmetodikker og- rutiner. Focus Software er frampå og har faglig tyngde på det vi jobber med. Fra dem får vi oppfølging og tilstedeværelse, og de hjelper oss å bygge vår egen metodikk, sier Ulseth.

Utvikler eget parameterstyrt verktøy for boligprosjektering
Mange teknologisatsinger i bransjen i dag er opptatt av å utvikle selvstendige program for arkitekter og rådgivere.

– Vi kobler egenutviklede applikasjoner og plugins til tegneprogrammet Revit, som Focus Software leverer. Dette innebærer plugins for lysberegninger, vindanalyser og snart et egenutviklet parameterstyrt verktøy for å finne optimale leilighetsprogram basert på konstruksjonsprinsipper og markedsstørrelser.

Focus Software hjelper TAG å finne nye veier
TAG sin filosofi er at alt kan utvikles, om det er konstruksjonspremisser, lys eller vindanalyser. Men de vil altså ha disse som støtte heller enn individuelle program slik at de kan bygge videre på den metodikken de har.

– Vi er allerede gode på å jobbe med store boligprosjekter, men ved hjelp av egen teknologi og programsnutter kan vi videreutvikle oss til å bli enda bedre, sier UIseth.

– Der er Focus Software viktige for oss. Vi er en kunde som stiller litt krav. Vi vil at alle våre leverandører skal finne nye veier og muligheter sammen med oss. Og det får vi fra dem. De er dedikerte og støtter oss på best mulig vis slik at vi kan jobbe bedre og mer effektivt. Dette er viktig for oss for å kunne fortsette veksten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *