Sogelink kjøper Geopixel, et ledende selskap innen landmåling- og topografisk programvare, med støtte fra Keensight Capital. 

Jan SkarsteinPressemeldingLeave a Comment

Image

Sogelink styrker seg innenfor landmåling

Lyon, 22. januar 2024 - Sogelink, en ledende europeisk leverandør av programvareløsninger for fagfolk innen infrastruktur, bygg og eiendomsforvaltning, kan med glede kunngjøre oppkjøpet av Geopixel, en av de fremste leverandørene av topografisk programvare for byggebransjen. 

Sogelink kjøper Geopixel, et ledende selskap innen topografisk programvare, med støtte fra Keensight Capital. 

Med sitt fjerde oppkjøp på mindre enn to år fortsetter Sogelink å styrke sitt tilbud gjennom hele verdikjeden for byggteknologi. Støttet av Keensight Capital, et ledende privat equity-fond spesialisert på europeiske “Growth Buyout” [ ] investeringer, har Sogelink som mål å akselerere utviklingen innen landmåling og topografiske undersøkelser og konsolidere sin posisjon som en viktig aktør innen dette området. 

I løpet av de siste årene har topografi-fagfeltet utviklet seg, og fagfolk i sektoren står overfor nøkkelutfordringer: å ta mer nøyaktige målinger innenfor stadig kortere tidsrammer, arbeide i varierte og mer komplekse miljøer, samt mestre stadig skiftende teknologier (UAV-er, fotogrammetri, osv.). Sogelink, har som mål å forenkle byggeprosesser for alle over hele verden, har til hensikt å dra nytte av Geopixels ekspertise og kompetanse for å akselerere sin utvikling og styrke sitt topp-moderne tilbud. 

Geopixel tilbyr en pakke med løsninger dedikert til landmåling og topografi. Deres tilbud, spesielt utformet for landmålingsbedrifter, vil naturlig komplementere Sogelinks verdiforslag i dette segmentet. Gjennom dette partnerskapet vil Geopixel også dra nytte av Sogelinks avanserte skyteknologier og internasjonale markedsposisjon. 

Geopixels ansatte vil bli en del av Sogelinks team og styrke konsernets geografiske dekning med en ny fasilitet i Toulon-regionen i Frankrike. 

Fatima Berral, administrerende direktør i Sogelink, uttalte: "Oppkjøpet av Geopixel er i tråd med vårt ønske om å styrke vår tilstedeværelse i landmålingssektoren. Våre løsninger er svært komplementære. Vi ser frem til å bygge videre på dette solide fundamentet etablert av Geopixels grunnleggere, Gérard og Pascale Costamagna, og integrere nye eksperter i våre team." 

Jean-Michel Beghin, administrerende partner i Keensight Capital, la til: "Vi er begeistret for å støtte dette siste oppkjøpet av Sogelink, som samsvarer med selskapets strategi om å utvikle sitt tilbud over hele verdikjeden for byggeteknologi. Integreringen av Geopixel vil styrke Sogelinks posisjon som en nøkkelspiller innen oppmåling og ytterligere akselerere utviklingen innen feltet.” 

Gérard Costamagna, administrerende direktør og grunnlegger av Geopixel, konkluderte: "I 30 år har vi levert topp moderne løsninger til byggebransjen og offentlig sektor, som over tid har tilpasset seg utfordringene i vårt økosystem og de nye behovene til kundene våre. Vi ønsket å overlate Geopixel til et selskap som deler vår ekspertise og våre verdier. Sogelink var et opplagt valg for oss. Takket være sin erfaring og kunnskap om bransjen vil Sogelink kunne fortsette å utvikle dette tilbudet." 

Om Sogelink 

Sogelink er en leverandør av programvare, sky- og mobil-løsninger som har støttet digitaliseringen av byggebransjen i over 25 år. Sogelink har som mål å forenkle byggeprosesser for den globale byggebransjen og tilbyr løsninger for hvert enkelt ledd i sektoren (arkitekter, landskapsarkitekter, ingeniører, landmålere, , entreprenørselskaper, offentligemyndigheter, nettverksoperatører, byggherrer  osv.) en innovativ og effektiv tilnærming til digitalisering og BIM. Konsernet er til stede gjennom hele verdikjeden, fra prosjektdesign til drift via sin digitale tvilling. Som en leder innen byggteknologi i Europa, fortsetter Sogelink også sin internasjonale ekspansjon og har nå 18 000 kunder og 220 000 brukere. 

www.sogelink.com 

Om Geopixel 

 Geopixel, en pioner innen nettbrettbasert landmålingsprogramvare, designer, utvikler og markedsfører en modulær programvareløsning som er i stand til å svare på de mange endringene som skjer i landmålingsindustrien. Grunnlagt i 1993 av Gérard og Pascale Costamagna, forenkler Geopixel og automatiserer arbeidsprosedyrene for ulike aktører i økosystemet (landmålere, topografer, designkontorer, arkitekter, entreprenørselskaper, offentligemyndigheter, osv.), fra feltet til kontoret. Med i base i Frankrike, nær Toulon, tilbyr Geopixel for øyeblikket en komplett pakke med programvareløsninger for mer enn 750 brukere. 

www.geopixel.fr 

Om Keensight Capital 

Keensight Capital ("Keensight"), et av de ledende europeiske Growth Buyout-fondene, er dedikert til å støtte gründere mens de gjennomfører sine vekststrategier. I over 20 år har Keensight Capitals team av erfarne fagfolk utnyttet sin kunnskap om investeringer og vekstindustrier for å foreta langsiktige investeringer i lønnsomme selskaper med høyt vekstpotensial og inntekter i området €10 millioner til €400 millioner. Med sin ekspertise innen teknologi- og helsesektorene identifiserer Keensight de beste investeringsmulighetene i Europa og jobber tett med ledelsesteamene for å utvikle og oppnå deres strategiske visjon. Keensight Capitals suksess har også tjent dem en Gold Award fra Private Equity Exchange & Awards hvert år de siste syv årene, spesielt som det beste europeiske vekstprivatkapitalfondet.  

www.keensightcapital.com 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *