Optimera inngår samarbeide med Focus Software om digital byggeprosess.

Jan SkarsteinFocus RAT, Pressemelding, Revit, Tools4BIMLeave a Comment

Optimera Byggsystemer har som mål å doble sin omsetning i løpet av få år.  For å nå dette målet må de forbedre og effektivisere sin produksjon av takstoler, bygningselementer og konstruksjonspakker med ferdig kappede materialer samt å optimalisere sine prosesser i forhold til til BIM (Bygningsinformasjonsmodellering) og IFC (Industry Foundation Classes).

Teknisk sjef i Optimera Byggsystemer Christoffer Clementz sier de tidlig så at de ville få utfordringer med å nå sine vekstmål med dagens teknologiplattform.

Christoffer sier han fikk vite om Focus Software på Boligprodusentenes boligBIM konferansen i 2016, der Pål Eskerud, daglig leder i Focus Software, hadde et innlegg om hvordan de hadde implementert boligBIM kodene /NS 8360 i Autodesk Revit ved hjelp av deres Revit-applikasjon Focus RAT.

«Vi så helt klart at dette kunne være en løsning for oss» sier Christoffer, «og vi avtalte et møte med ledelsen i Optimera Byggsystemer og Focus Software for en teknisk gjennomgang av løsningen.» Løsningen med Revit, AGACAD Faming Suite og Focus RAT, var helt klart en løsning som tilfredsstilte Optimeras krav til skalering, BIM, produksjon og effektivisering helt frem til styringsfilene til sag-robotene fra Weinmann og Hundegger.

Det var også viktig for Optimera at de nå fikk en mer standardisert løsning basert på Autodesk Revit noe som gjør det mye enklere for dem å rekruttere og lære opp nytt personell.

Prosessen frem til en endelig beslutning var omfattende og samarbeidspartnere og andre firmaer som allerede benyttet løsningen ble besøkt, spesielt Trivselshus AB i Sverige ble viktig for beslutningen. Så tusen takk til Konstruksjonssjef Rickard Zetterstedt i Trivselshus AB for en lærerik dag i deres produksjonsanlegg.

Christoffer sier også at han opplever Focus Software som veldig service-minded og at de har god kompetanse og kunnskap om både programvare og prosesser for en vellykket implementering av systemet.

Avtalen med Focus Software ble inngått i 21. april med mål om opplæring og installasjon i løpet av året og at produksjonen starter opp i november 2017.

Optimera er Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med mer enn 160 utsalgssteder og 10 milliarder kroner i omsetning. Virksomheten innbefatter Optimera Proff, Optimera Handel, Optimera Logistikk, Optimera Byggsystemer og kjedene Montér, Flisekompaniet og Byggi.

Focus Software er et norsk programvarehus og konsulentselskap som leverer og utvikler markedsledende BIM programvare for byggenæringen i nord Europa med hovedvekt på Norge. Focus Software eier VARDAK AS og Sletten Byggdata AS og er en Autodesk Gold Partner og forhandler av AGA CAD sine løsninger i Norge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *