Kundecase: Daxaro

Jan SkarsteinKundehistorier, Produkter, RevitLeave a Comment

Image

Store muligheter for små aktører – kundecase med Daxaro

Vi møter Simeon Kirkegaard under Oslo BIMCon og slår av en prat rundt BIM og digitalisering. Simeon er den unge og ambisiøse arkitekten som er partner i  Ecotech Consult som nå blir en del av Daxaro, en tverrfaglig konsulentbedrift som spesialiserer seg på arkitektur og byggeteknikk, samt økonomistyring og bedriftsutvikling. Helt siden oppstarten har Daxaro og Simeon, hatt store ambisjoner om å levere inspirerende og bærekraftige løsninger til sine kunder, raskere, mer effektivt, og til lavere kostander.

Uredd

Å være liten bedrift i en bransje med mange store aktører kan virke skremmende, men Simeon lar seg ikke påvirke;

                «Funksjonene som ligger i programvaren gjør at vi for eksempel kan lage veldig raske høydestudier. Vi jobber med et prosjekt med 10 leiligheter i Oslo hvor vi skal ha dispensasjon for høyde. Det å ta en SOSI-fil direkte inn i Revit ved hjelp av Focus RAT, kjøre analyser med Focus RAT, og ha modell og beregninger klart på noen timer. Det gir oss et enormt konkurransefortrinn fordi vi utnytter automatiseringene som ligger i programvaren.»

Videre forklarer Simeon at som liten har Daxaro mulighet til å omstille seg raskt, og ta tak i nye muligheter i markedet, noe større og mer innkjørte organisasjoner kan ha problemer med.

Mulighetsstudie bruk av sosi fil

Bærekraftig inn i framtiden

I tillegg til inspirasjon, og kreativitet sitter også bærekraft høyt i fokus for det arbeidet Daxaro gjør for sine kunder. Det er lett å gå i grønnvaskingsfellen ved å snakke mye, og gjøre lite for å faktisk oppnå bærekraftige løsninger mener Simeon.

                «Bærekraft kan være så mye, samtidig som det kan være så lite.» Før han utdyper «Det er viktig å tenke faktisk bærekraft og ikke bare grønnvasking. Mer nøyaktige beregninger og modeller gjør at vi kan foreta så små inngrep som mulig, samtidig som vi unngår feil, svinn og sløsing av materialer. Ved å begrense svinn med nøyaktige planer kan vi spare store mengder utslipp ved hvert prosjekt, det samme med ekstraarbeid og utslipp på anleggsplassen. Effektiv ressursbruk er en viktig del av en bærekraftig strategi, og det blir lettere med mer presise BIM-modeller.»

Det er ikke bare i byggefasen det er mulig å skape bærekraftige løsninger. Det er viktig å prosjektere med tanke på livsløpet til bygget. Focus RAT har veldig gode verktøy for beregning av optimalisering av energiutnyttelse. Strømprisen behøver ikke å være veldig høy for at energieffektivitet skal gi titusenvis av kroner per år i besparelser for brukeren. I løpet av livet til et bygg kan det bli snakk om veldig mye penger.

det er viktig å skape bygg som er i harmoni med omgivelsene

Personlig preg for videre steg

Et annet aspekt Simeon fremhever er at det ikke kun er programvaren Focus Software har bidratt med i Daxaro sine prosjekter.

                «Jeg er imponert over den regelmessige kontakten med Focus Software, de veileder og gir råd om hvilke løsninger som kan føre oss videre. Det inkluderer også å ta i bruk mulighetene som ligger i løsningene vi allerede har, som Autodesk AEC Collection. Det ligger store mulighet i tidligfase utvikling i Infraworks. Vi er også imponert over Spacemaker som et tidligfaseverktøy. Muligheter vi ønsker å utnytte.

Utenom teknisk rådgiving nevner  også Simeon det mellommenneskelige i møtet med Focus Software. «Kontakten føles veldig personlig, de husker navn, størrelse, og hvor vi slapp tråden sist. Det viser at man blir sett, og ivaretatt, uansett størrelse.»

mange muligheter med de rette verktøyene

Store muligheter for små aktører – også i framtiden

Ambisjonsnivået er det ingenting å si på hos Simeon og Daxaro. Målet er å levere kreative og bærekraftige løsninger, raskere, mer effektivt og billigere enn konkurrentene. Tidsbesparende programvare med automatiseringsfunksjoner er en del av puslespillet. Ecotech har enda ikke vært på kurs hos Focus Software, men ser absolutt verdien av kontinuerlig læring.

                «Du må ikke slutte å lære, kursing er gunstig uansett hva, det er viktig for oss å finne de best mulige arbeidsflytene.»

Med Daxaro sin tilnærming til digitalisering, BIM-modellering og ikke minst kunnskap og utvikling ser framtiden virkelig lys ut for Simeon, og hans kollegaer som sitter i Lilleaker, helt vest i Oslo. Vi kommer garantert til å høre mer fra dem.

mer nøyaktige modeller gir mindre svinn

Daxaro inkluderer kontoret Ecotech som skal endre navn til Daxaro i løpet av 2023.

Er du interessert?

For mer informasjon kan du kontakte oss og vi hjelper deg med en tilpasset løsning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *