Har du fått med deg siste endring i N100 håndbok?

Jan SkarsteinFocus CAT, ProdukterLeave a Comment

Image

Endringer i N100 Håndbok

Personbilene blir bredere. I fjor publiserte Sintef et notat om dimensjoner og svingdiameter for nye personbiler. Notatet viser tydelig at personbilene våre blir bredere, med et gjennomsnitt på over 1,8 meter for biler solgt i 2021. Dette var dimensjoneringsbredden for opptegning av sporingskurver ihht Statens vegvesens håndbok N100.

Bredere biler

Sintef slo da fast at dimensjoneringsbredden bør økes, og er i gang med å revidere standard for parkeringsplasser.

Statens vegvesen har allerede oppdatert denne dimensjoneringsbredden i siste versjon av håndbok N100, utgitt i oktober 2023. Bredden for sporingskurven går dermed opp fra 1,8 til 1,9 meter.

Statens vegvesen har også oppdatert sjablongen for privatbiler tilgjengelig som DWG.

Frie sporingskurver

For enklest mulig opptegning av sporingskurver, så kan du bruke Vehicle Tracking, inkludert i AEC Collection. Med Focus kjøretøybiblioteket i Focus CAT kan du gjøre dette helt i henhold til normalen, for vi har nemlig oppdatert bredden på privatbil. Endringen blir tilgjengelig ved neste oppdatering.

Muligheter med Vehicle Tracking

Merk at bredden på kjøretøy er oppdatert, men hjulavstand forblir lik, slik som definert i endringsloggen.

Bruk av Vehicle Tracking med vårt bibliotek gjør det mulig å utarbeide sporingsanalyser og sjekke fremkommelighet på dine prosjekter kjapp samtidig som du bruker plass optimalt.

Hvis du holder på med opptegning av sporingskurver akkurat nå, og ønsker tilgang til den aller siste versjon av kjøretøybiblioteket, så ikke nøl med å ta kontakt.

Hvordan lage sporingskurver?

Trenger du en liten oppfriskning om opptegning av sporingskurver med Vehicle Tracking, kan du se dette innlegget fra BIMCon 2021:

Mer info om biblioteket

Ønsker du mer info om biblioteket vi har utarbeidet, så kan du se dette webinaret:

Vi har lansert en gratis GML viewer

Av interesse til deg som jobber med infrastruktur kan vi også meddele at vi har lansert et helt nytt gratis verktøy for visning av GML filer. Med Focus GML Viewer kan du enkelt laste opp, og se, dine GML filer, rett i nettleseren, helt gratis. Her får du tilgang til Focus GML Viewer.

Er du interessert?

Lurer du på hvordan Focus Software kan hjelpe deg med sporingskurver? Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *