Focus Software blir en del av franske Sogelink

Jan SkarsteinPressemeldingLeave a Comment

Fatima CEO of Sogelink shaking hands with Pål Eskerud CEO of Focus Software

Focus Software blir en del av franske Sogelink

Nye muligheter, og nye løsninger for våre kunder når Focus Software blir en del av Sogelink

Nytt kapittel i vår 26 år lange historie

Focus Software har i løpet av de 26 år siden vi startet bygget opp en populær og spennende portefølje av programvare til bygg- og anleggsbransjen. Sammen med vår viktigste partner Autodesk har vi etablert oss som en dominerende leverandør av BIM og hatt en spennende reise i alle disse årene. Vi har vokst jevnt mot nærmere 50 dyktige medarbeidere og hatt en stabil vekst i alle årene.

Når vi nå etter en grundig prosess har valgt å få Sogelink inn på eiersiden gir dette oss nye muligheter for å akselerere vår reise ytterligere med et bredere produktspekter til våre eksisterende kunder og en bredere kundemasse for våre produkter. Dagens eiere i Focus Software har investert i den samlede gruppen og fortsetter som før.

Sogelink er en ledende leverandør av klient- og skybaserte løsninger til bygg- og anleggsbransjen. Innen infrastruktur er deres løsninger markedsledende i det franske markedet. Store kunder som det franske jernbaneselskapet CNCF, entreprenørselskaper og rådgivere er brukere av deres løsninger.

Sammen med Sogelink vil vi samlet være nærmere 650 medarbeidere og ha en omsetning på €130 mill. Gruppen vil ha en tosifret organisk vekst og vil bli en ledende teknologileverandør til det europeiske markedet.

Hva betyr dette for deg som kunde?

 Du som kunde vil møte de samme menneskene som tidligere, salg, brukerstøtte og kurs vil foregå på samme måte som før.
 
Focus Software vil kunne tilby et bredere spekter av løsninger og ha større kapasitet til å løse dine behov og sette deg enda bedre i stand til å gjennomføre dine prosjekter.
 
Utover året og i tiden fremover vil det blir arbeidet med å tilrettelegge for et bredere produktspekter.  Med den betydelige større kapasiteten den samlede gruppen vil ha både på utviklingssiden og tilhørende støttetjenester så gleder vi oss til å kunne tilby enda bedre tjenester og programvare til dere.
 
 Om du synes dette høres spennende ut, eller om det er noe du lurer på, så ta kontakt med din kundekontakt hos oss for å høre mer.

Pressemelding: Norske Focus Software blir kjøpt opp av franske Sogelink, med Keensight Capital som investor

Franske Sogelink, som er en ledende leverandør av programvareløsninger innenfor infrastruktur, konstruksjon og eiendomsforvaltning, kunngjør oppkjøpet av Focus Software, et norsk programvarehus innen Bygningsinformasjonsmodellering (BIM).

Som majoritetsaksjonær i Sogelink har Keensight Capital jobbet sammen med ledelsen i de to selskapene for å gjøre oppkjøpet mulig.

Pål Eskerud, daglig leder i Focus Software:

- Vi er veldig stolte over å bli en del av Sogelink-gruppen. Vi har funnet en solid og pålitelig partner som gjør at vi kan styrke vår norske virksomhet og utvikle vår tilstedeværelse i Europa. Den samlede gruppen vil kunne tilby et bredt spekter av digitale løsninger som bidrar til en effektiv og bærekraftig bygge- og anleggsbransje. Vi ser frem til å jobbe sammen med resten av gruppen og dele kunnskapen vår for å  utvikle programvaren som skal brukes til å bygge fremtidens samfunn. På denne måten håper vi å kunne tilby et enda bredere og bedre produktspekter til våre kunder og dekke en større del av verdikjeden.

Fatima Berral, administrerende direktør i Sogelink:

- Focus Software passer naturlig inn hos Sogelink og gjør tilbudet vårt til kunder mer komplett i hele verdikjeden. Sammen deler vi en felles kundekultur rettet mot offentlige myndigheter,  arkitekter, rådgivere og entreprenører. Implementeringen av Focus Software vil hjelpe oss med å utvikle konsernets tilstedeværelse i Nord-Europa, og vi går inn i et dynamisk og innovativt byggemarked, samt at vi styrker oss innen tekniske beregninger, prosjektadministrative programmer og bygningsinformasjonsmodellering (BIM).

Jean-Michel Beghin, Managing Partner, og Arjan Hannink, Partner i Keensight Capital:

- Med dette andre oppkjøpet på mindre enn en måned, vokser Sogelink i et raskt tempo og styrker sin posisjon som europeisk ledende innen programvare til byggenæringen. Keensight Capital er stolt over å ha bidratt til denne oppkjøpsprosessen og vil fortsette å støtte konsernet i dets fremtidige utviklingsarbeid.

Focus Software ble etablert i 1996 og har hovedkontor på Billingstad, nær Oslo. Selskapet har nærmere 50 ansatte. Focus er et markedsledende programvareselskap for bygningsinformasjonsmodellering (BIM). De leverer programvareløsninger til et bredt spekter av kunder med over 16 000 brukere hos  arkitekter, landskapsarkitekter, ingeniører, entreprenører, stat, kommune og andre aktører i byggenæringen.  Focus Software er en av markedslederne på Bygningsinformasjonsmodellering (BIM) i Norge, og har også et stort marked i Sverige.

Sogelink leverer skybasert global digitaliseringsløsning for bygg- og anleggsbransjen.

Med dette nye oppkjøpet har Sogelink over en fem-års periode slått seg sammen med ni selskaper. Sogelink har over 600 ansatte spredt rundt i Europa.

Sogelink støtter alle interessenter (f.eks. rådgivende ingeniører, landmålere, entreprenører, nettverkseiere,  og offentlige myndigheter) som er involvert i byggeprosjekter innen infrastruktur, bygg og byutvikling, og tilbyr innovative og effektive  løsninger for digitalisering og BIM.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *