Focus Software kjøper Byggdata

Jan SkarsteinPressemeldingLeave a Comment

Oppkjøpet er en del av vekststrategien til Focus Software og vil komplettere firmaets BIM-programportefølje med kalkyleprogramvare.

Byggdata ble etablert allerede i 1984 med kalkyleprogramvare for byggenæringen i Norge. Programmene Byggassistenten og Prisassistenten er i bruk av entreprenører og håndverkere i hele landet, og godt innarbeidet i markedet gjennom 30 år.

– Jeg er veldig glad for muligheten til å bli en del av Focus Software. Gjennom Focus Softwares salgs- og markedsapparat og utviklingsressurser ser vi store muligheter i å kunne øke vårt salg av Byggassistenten og koble dette sammen med Focus Softwares øvrige programvare både innen bygg og infrastruktur, sier Larry Moore i Byggdata i en pressemelding.

Daglig leder i Focus Software, Pål Eskerud, sier han er glad for å få Byggdata med på laget.

– Dette åpner flere muligheter for oss og passer godt inn i vår vekststrategi i Norden. Vi har de siste årene hatt en gruppe internt som har jobbet målrettet med løsninger for boligprodusentene. Byggassistenten og Prisassistenten er programvare som passer perfekt inn i denne satsningen sammen med Autodesk Revit, AGA CAD Framing Suite og Focus RAT. Optimera Byggsystemer er allerede godt gang med å implementere løsningen, sier han.

– Programvaren fra Byggdata åpner også muligheter for pris og kalkyledata inn i vår eksisterende BIM-programvare Focus Anbud, Focus RAT for Bygg og Focus CAT for infrastruktur. Sammen med programvaren Autodesk Revit og AutoCAD Civil 3D, blir dette en løsning ingen andre kan tilby, sier Eskerud.

– Oppkjøpet styrker oss i vår satsning på å få flere Entreprenører til å utnytte BIM-modellene i digitaliseringsprosessen. Videre kan vi nå tilby pris og kalkylefunksjonalitet til våre eksisterende kunder som for eksempel arkitekter og rådgivende ingeniører, sier salgs- og markedssjef Geir Støvern, som sammen med sitt team har ansvaret for salg og markedsføring av de eksisterende nye produktene dette oppkjøpet vil resultere i.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *