Focus RAT versjon 21.6 BVBS eksport og dagslyskalkulasjoner

Jan SkarsteinRevit, Focus RAT, Oppdatering, ProdukterLeave a Comment

Image

BVBS Eksport blant de store nyhetene

Den siste oppdateringen av Focus RAT er klar, og publisert til brukerne. De viktigste nyhetene i versjon 21.6 er BVBS-eksport, samt den nye «kalkuler dagslys»-funksjonen.

BVBS Eksport og armeringsfunksjoner

BVBS eksport er en av de viktigste oppdateringene i Focus RAT den siste tiden, dette betyr enkelt at Focus RAT nå støtter eksport til BVBS-formatet. BVBS har ofte blitt diskutert hos BuildingSmart. Vi har også gleden av å melde at BVBS eksport i Focus RAT støtter versjon 3.0 av formatet i motsetning til de fleste andre løsningene på markedet i dag.

Stålprodusentene ønsker også at BVBS skal bli mer utbredt i bransjen. Carl-Petter Simonsen, Direktør avd. Smith Stål Øst utdyper: "Det er ingen grunn til å bruke tradisjonelle ikke-standardiserte formkoder som gjør datautveksling vanskelig. Det finnes et definert standardisert format for datautveksling som både software og maskiner forstår, og som blir jevnlig revidert. Tiden med å surre med Excel ark og mange feil bør være forbi"

Innovasjon og kundebehov er også en viktig faktor før økt bruk av BVBS. «Med nye og endrede behov innen armering kan BVBS beskrive alt av armering, uten å være begrenset av eksisterende formkoder.» avslutter Carl-Petter Simonsen

Andre armeringsnyheter: I versjon 21.6 er det lagt til enda flere eksportmaler for funksjonen «Generer Bøyeliste». Denne funksjonen støtter nå tabell 6 og 7 i standarden.

Kalkuler Dagslys

For dere som bruker Focus RAT Arkitekt er den nye funksjonaliteten for kalkulering av dagslys en velkommen nyhet. Vi har hentet ut all funksjonalitet fra "Oppdater Rom" som har noe med dagslysanalyse å gjøre og lagt dette i en egen funksjon. Det er altså ikke noe nytt med selve beregningen, men denne endringer gjør at dagslyskalkulasjoner nå tar betydelig kortere tid enn tidligere. Til alle dere som jobber med dagslys og glassareal betyr dette at du kommer til å spare tid ved hver beregning. «Oppdater Rom»-funksjonen er ikke endret og fungerer som tidligere.

Det er mulig å kjøre Oppdater Rom og Kalkuler Dagslys med nye parametere. Disse parameterne kan variere i grupper. Som bruker må du selvfølgelig være oppmerksom på at de gamle fjernes fullstendig hvis de velger å bruke nye parametere.

Andre nyheter

Av andre nyheter kan vi melde om en ny og forbedret hjelpeside som er enklere å navigere. Det har kommet en oppdatert slagretningsfunksjon for skyvedørerer. Man bruker en parameter "dørtype" for skyve- og foldedører. Tilhørende tekst til slike dører er også lagt til i innstillinger. Samt er det gjort en rekke feilrettinger i programmet.

Hele endringsloggen kan du finne i weboppdateringsverktøyet

Er du interessert?

For mer informasjon kan du kontakte oss og vi hjelper deg med en tilpasset løsning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *