Focus Konstruksjon 2024 nå lansert

Jan SkarsteinFocus Konstruksjon, Oppdatering, ProdukterLeave a Comment

Image

Ny versjon av Focus Konstruksjon 2024

Med release av 2024 versjonen av Focus Konstruksjon gir vi også ut en ny oppdatering. Som vanlig innholder ny årsversjon noen nye funksjoner, samt en rekke feilrettinger. Noen av de viktigste endringene, ser du nedenfor, inkludert noen korte videoer som viser de ne funksjonene i praksis.

Knutepunkter kan nå være interne på flere ting

Du får nå muligheten til å la knutepunkter være interne til flere segmenter eller skall. Du slipper derfor å splitte segmenter om du  skal koble segmenter interne på de. Legg merke til at du kan koble knutepunkter til eller fra segmenter eller skall via kontekstmenyen ved å selektere både knutepunktet og segmentet eller skallet.

Vindlast på hele bygg

Du har nå muligeten til å generere vindlast på et helt bygg ved hjelp av vindlastveiviseren. Du kan selektere fire vegger og tak og få generert vindlast på alt samtidig (vindretning velges i veiviseren), og du får automatisk utfylt flere lenger enn ved seleksjon av kun én vegg eller ett tak.  Vindlast genererers for én vindretning om gangen.

Innvendig vindtrykk

Vindlastveiviseren tar nå hensyn til innvendig vindtrykk ved generering av vindlast dersom du velger det. Du må selv oppgi data knyttet til åpningsforhold og dominerende fasade, om den eksisterer.

Hurtigtaster

to skjermbilder som viser hurtigtaster i focus konstruksjon

Alle knapper og kontekstmenyvalg kan nå tilegnes hurtigtast. Antallet funksjoner som kan tilegnes hurtigtast har dermed økt fra 17 til 509 og du kan tilegne hurtigtast til nesten enhver funksjon i programmet.

Notater i rapport

Det er nå mulig å skrive egne notater i HTML-rapporten for bruk i sidemannskontroll eller for å legge til egne merknader.

Armering i rapport

Armeringen i betongsegmenter og -skall vises nå grafisk i rapporten. Dette er et supplement til tabellene som til dels viser samme informasjon. For segmenter er det en interaktiv slider som viser tverrsnitt og sidesnitt akkurat som i programmet.

«Verifiser modell» har snarveier til ryddekommandoer

Den mye brukte knappen «Verifiser modell», som kontrollerer modellen for vanlige feil og mangler, har nå fått knapper på enkelte advarsler som hjelper brukeren deg å rydde opp.

Er du interessert?

Er du interessert i Focus Konstruksjon 2024 og hvordan det kan hjelpe deg med infrastruktur så ta kontakt med oss.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *