Focus Konstruksjon 2019

Geir StøvernFocus Konstruksjon, OppdateringLeave a Comment

Nyheter i Focus Konstruksjon 2019 kan du se her, vi har laget både nye og spennende funksjoner samt materialer. Den nye versjonen er nå tilgjengelig for nedlasting på Min Side!

Massivtre og Kerto-material for skall

I Focus Konstruksjon 2019 er det nå mulighet til å beregne konstruksjoner i massivtre. Man kan enkelt legge inn egne massivtrematerialer og tykkelsene på sjiktene i materialet. Det er mulig å velge mellom 3, 5 eller 7 sjikt i materialet, og man velger materialkvalitet i hvert av lagene. Programmet regner så automatisk ut stivheten i massivtrekonstruksjonen og sjekker om trykk-/strekk og skjærspenningene i konstruksjonen er større enn kapasiteten til materialet. Det er også mulighet til å legge inn Kerto-material i skallkonstruksjoner.

Egendefinert tekst

For å gjøre det lettere å dele informasjon i programmet har vi valgt å legge inn muligheten til å skrive egendefinert tekst i modellen. Dette gjøres ved å gå til datavinduet «Tekst» til venstre i programmet, skrive ønsket tekst, plassering og størrelse på teksten. Dette blir lagret på filen din og du kan dele dette med andre.

Dynamiske hjelpelinjer i tegnemodus

For å gjøre det enklere å modellere kompleks geometri har vi valgt å legge til dynamiske hjelpelinjer når du modellerer noe i tegnemodus. Dette er linjer som sjekker om eksisterende geometri kan gi logiske former på det du tegner ut, og det er enkelt å snappe til disse punktene.

Verifiser armering (EN1992)

En av de største nyhetene i Focus Konstruksjon 2019 er funksjonaliteten vedrørende «Verifiser armering». På resultatfanen under «Annet» vil du nå finne knappen «Verifiser armering» som gir deg en dialogboks som kjører en rekke tester på armeringen din. Testene sjekker avstander, overdekninger og lignende i henhold til Eurokode 1992, og sier hvilke segmenter eller skall som oppfylte disse reglene. Denne tabellen er også mulig å skrive ut på utskriften i programmet.

Forbedret visning av kart (teksturer)

Tidligere kart i programmet, f.eks. forskyvningskart, skallkart, kapasitetskart og lignende, har benyttet seg av en kontinuerlig interpolering mellom resultatene. Dette har ført til noe uoversiktlige kart i visse tilfeller, og vi har derfor valgt å også implementere diskre kar. Alle kart sjekker nå i hvilke intervaller de forskjellige verdiene på resultatet du ser på skal ligge, og gir dette området den gitte fargen. Det er fortsatt mulig å bruke kontinuerlig kart dersom det er ønskelig ved å skru dette på i «Innstillinger» på resultatfanen.

Skjul/isoler objekter/kategorier

På visningsfanen er det nå lagt inn muligheten til å skjule eller isolere et gitt objekt eller kategori. Dette gjør det enklere å få oversikt i modellen, og knappene er også koblet opp med hurtigtaster for de som virkelig vil jobbe effektivt i programmet. Knappen «Tilbakestill filter» gjør alle objektene i modellen synlig igjen. Funksjonaliteten gjelder kun objekter i modellen, altså ikke når man ser på resultater.

 

Forskyvningskontroll for skall

Alle skall med materialene betong, tre eller stål har nå fått en egenskap som heter «Største tillatte forskyvning». Dette er en egenskap som blir koblet opp mot forskyvningskontroller, og forskyvningen normalt på skallet blir sjekket mot denne verdien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *