Focus Konstruksjon 2019.2 er her!

Jan SkarsteinFocus Konstruksjon, OppdateringLeave a Comment

Nyheter i Focus Konstruksjon 2019 kan du se her, vi har laget både nye og spennende funksjoner samt materialer. Den nye versjonen er tilgjengelig ved oppstart av programmet og er tilgjengelig for nedlasting på Min Side!

Ny grafikkmotor

For å gjøre programmet så kjapt som mulig har vi nå oppgradert grafikkmotoren i programmet. Den nye versjonen er betydelig raskere og støtter også å se gjennomsiktige objekter som ligger bak gjennomsiktige objekter, noe som gir deg mye bedre oversikt over modellen (se bilde nedenfor).

Konstruksjonsdeler for fagverk

Dersom man setter ut et fagverk ved bruk av veiviser i programmet vil det nå være mulig å forandre parameterene til fagverket i ettertid. Dette gjøres ved å trykke på den lille «blå ballen» som er i midten av fagverket. Man vil da få opp alle parameterene til fagverket i egenskapsvinduet, og man kan for eksempel endre antall staver uten å måtte sette ut fagverket på nytt. Vi har valgt å kalle denne nye funksjonaliteten for «Konstruksjonsdeler», og vil bli implementert også for de andre veiviserene i tiden som kommer.

Svenske nasjonale tillegg

Focus Konstruksjon har nå fått lagt inn de nasjonale tilleggene for Sverige. Programmet vil bli lansert i Sverige under samme navn som i Norge, og vi håper våre naboer vil ta i bruk programmet i stor grad. For å velge hvilke nasjonale tillegg som benyttes i programmet velger man enten land oppe til høyre i startdialogen, eller går til fanen «System» og forandrer «Gjeldende land».

S-bjelken og Smalt limtre

Etter forespørsel fra flere av våre kunder har vi lagt å legge inn «S-bjelken» og «Smalt limtre» som materialkvaliteter. Disse materialkvalitetene kan man benytte seg av dersom man oppretter et nytt limtrematerial, for så å velge materialkvalitet. For «Smalt limtre» skiller man mellom om man har 2 eller flere deler, og vi har derfor valgt å legge inn dette som to materialkvaliteter.

Uendelig stive segmenter og skall

For skall og segmenter har du nå muligheten til å gi de egenskapen «Uendelig stivhet». Bildet under illustrerer et uendelig stivt skall hvor punktlasten vil bli ført ned i søylene uten av selve skallet tar noen av kreftene fra lasten.

Elliptiske segmenter

Focus Konstruksjon har i lang tid hatt de krumme segmenttypene «Sirkelbue» og «Parabelbue». Vi har nå valgt å også legge inn «Ellipsebue». Valget er tilgjengelig i alle dialoger der man kan sette ut et krumt segment, f.eks. «Krumt bjelkesegment», «Fagverksbue» etc.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *