Focus Arealplan

Focus Arealplan er en norsk AutoCAD®-applikasjon for å utarbeide og presentere digital plandata.

Tegn planer

Focus Arealplan er programmet for deg som vil kunne utarbeide korrekte digitale planer så enkelt og effektivt som mulig.

Tegn planer

Ha kontroll

Feil i planen blir markert mens du tegner, så du kan konsentrere deg om planen din og ikke om geometriske feil.

Ha kontroll på planen

Korrekt SOSI

Du får korrekte SOSI-filer som kommuniserer med alle kjente forvaltnings- og planleggingsmiljøer i Norge, både GIS-baserte og andre DAK- verktøy.

Alltid korrekt SOSI

Om Focus Arealplan


Focus Arealplan er en AutoCAD-applikasjon for å utarbeide og presentere digitale plandata på en enkel måte!


 

Kommunal- og moderniseringsdepartementets veiledere for utarbeidelse og fremstilling av planer er integrert i programmet så du enkelt kan tegne opp planer med korrekt form og riktig grunnutnyttelse direkte i AutoCAD.

Du tegner opp juridiske linjer og setter dem sammen til flater som lett kan flyttes eller endres. Flatenes geometri og innhold har du full kontroll over. Programmet testes og utvikles i samarbeid med ledende fagmiljøer og bedrifter i bransjen og er derfor alltid oppdatert.

Focus Arealplan kan brukes til å utarbeide alt fra reguleringsplaner til kommuneplaner, samt situasjonsplaner eller andre typer område- og arealplaner.

 

Brukervennlig og behagelig arbeidsflyt

Importer eksisterende grunnlag

Du kan enkelt importere en SOSI-fil eller annen eksisterende kartdata (slik at du kan se planen din i relasjon med eksisterende bebyggelse eller eldre planer).

Rediger eksisterende planer

I Focus Arealplan har du et kraftig verktøy som kan konvertere linjer som ligger i x-ref eller lokalt i din tegning. Med dette verktøyet kan du konvertere linjer til grenselinjer for områder, juridiske linjer eller regulerte høydelinjer. Dersom du har tekst i planene som ikke inneholder SOSI-data, kan du også konvertere disse. Dette gjør det enkelt å fornye gamle planer.

Få alt på riktig lag

Focus Arealplan har en malfil som inneholder egne blokker for at du enkelt kan generere tegnforklaring, kartopplysninger og tittelfelt ved et enkelt tastetrykk. Ved valg av Focus Arealplan malfilen får du også en predefinert lagstruktur slik at planarbeidet blir logisk og oversiktlig. En automatikk i programmet plasserer nemlig planobjekter på riktig lag helt av seg selv.

Bestem planens størrelse

Det er mange av de små detaljene som gjør Focus Arealplan ekstra smart, for eksempel er det superenkelt å tegne opp planens begrensning.

Lettvint å jobbe med

Selv brukere som jobber sjeldent med planer kan komme tilbake og benytte Focus Arealplan uten å måtte sette seg inn i masse funksjonalitet på nytt.

Image

Våre fornøyde brukere

"Før kunne man bruke flere dager eller uker bare på å søke etter og rette opp feil etter SOSI-kontrollen. Nå går det an å gi prosjektleder et løfte om når plankartet vil være ferdig, og være trygg på at lovnaden holdes"Amadu Kabir, Statens Vegvesen

Programmet benyttes i dag av arkitekt- og landskapsarkitektfirmaer, kommuner som f.eks. Flora, Stord, Leikanger og Oslo kommune, flere statlige foretak som Forsvaret, Statens Vegvesen, samt en rekke oppmålingsfirmaer, entreprenører, eiendomsutviklere og alle de store rådgivende ingeniørfirmaene i Norge.

Det undervises i Focus Arealplan på en rekke skoler i Norge - som f.eks. NMBU og NTNU.

Selv om Focus Arealplan er en AutoCAD-applikasjon er det så lett å bruke at det benyttes selv i mange arkitektfirma som hovedsaklig benytter ArchiCAD-programvare.

Kjøp Focus Arealplan

Legg igjen din e-post her dersom du ønsker mer informasjon om Focus Arealplan 🙂

 

  Ditt navn (obligatorisk)

  E-post (obligatorisk)

  Telefonnummer (obligatorisk)

  Firma

   
   
   

  Alle priser er oppgitt eks. mva.

  For spørsmål angående våre priser eller produkter, ikke nøl med å kontakte oss!